بلوک هبلکس بهعنوان پرکاربردترین مصالح ساختمانی در عرصه ساختوساز شناخته میشود که امروزه در ابعاد و اندازههای مختلفی تولید و در بازار به فروش میرسد. حال ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که وزن بلوک هبلکس چقدر است؟ و در چه ابعادی تولید میشود؟ در این مطلب به تمامی پرسشهای شما در خصوص وزن و ابعاد هبلکس پاسخ خواهیم داد. پیشنهاد میکنیم که برای آشنایی با مشخصات و ویژگیهای این بلوک بتنی سبک مطالعه این مطلب را از دست ندهید و با ما همراه باشید.
مشخصات بلوک هبلکس
بلوک هبلکس از مشخصات منحصربهفردی برخوردار است و همین مسیله موجب افزایش محبوبیت و فروش آن در چندین سال اخیر شده است. در ادامه بهمنظور آشنایی بیشتر با هبلکس و پاسخ به سوال هبلکس چیست ، شما را با مهمترین مشخصات بلوک هبلکس به عنوان یک بلوک بتنی سبک آشنا خواهیم کرد:
- ابعاد بلوک هبلکس
- وزن بلوک هبلکس
- تعداد بلوکها داخل پالت
- میزان دانسیته بلوک هبلکس
- میزان مقاومت فشاری
- جرم حجمی خشک
- جمع شدگی ناشی از خشک شدن
- عایق صوتی و حرارتی
- خزش در بلوک هبلکس
- میزان جذب آب
در ادامه هر یک از مشخصات ذکر شده را بهصورت کامل و مجزا شرح خواهیم داد:
ابعاد بلوک هبلکس
انواع بلوک هبلکس با نام اختصاری AAC در ابعاد و اندازههای مختلفی در بازار مصالح ساختمانی موجود هستند که در ادامه به بیان متداولترین و رایجترین ابعاد این میپردازیم:
- ۸*۲۵*۶۰ سانتی متر
- ۱۰*۲۵*۶۰ سانتی متر
- ۱۲*۲۵*۶۰ سانتی متر
- ۱۵*۲۵*۶۰ سانتی متر
- ۲۰*۲۵*۶۰ سانتی متر
البته ناگفته نماند که امروزه برخی از کارخانجات تولیدکننده هبلکس، این بلوک را متناسب با ابعاد موردنظر شما نیز تولید میکنند. شما میتوانید ابعاد موردنیاز پروژهتان را به این کارخانجات سفارش دهید و در نهایت بلوکی با کیفیت و قیمت مناسب تحویل بگیرید.
وزن بلوک هبلکس
بلوکهای هبلکس بهدلیل متریال خاص و فرآیند ساخت متفاوت از وزن بسیار سبکی برخوردار هستند و استفاده از آنها موجب افزایش سرعت اجرا و مقاومت سازه در برابر فشارهای وارده میشود. بلوک هبلکس با وجود وزن بسیار کم از ابعاد بزرگی برخوردار است و بههمینخاطر در وقت و هزینههای پروژه تا حد بسیاری صرفهجویی خواهد کرد.
وزن کلی بلوکهای هبلکس در هر مترمکعب برابر با ۵۵۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم است اما اینکه هر عدد بلوک هبلکس با ابعاد مشخص چقدر وزن دارد را در ادامه بررسی خواهیم کرد:
ابعاد بلوک هبلکس |
وزن هر عدد بلوک هبلکس |
۸*۲۵*۶۰ |
۶.۶ کیلوگرم |
۱۰*۲۵*۶۰ |
۸.۲۵ کیلوگرم |
۱۲*۲۵*۶۰ |
۹.۹ کیلوگرم |
۱۵*۲۵*۶۰ |
۱۲.۳۸ کیلوگرم |
۲۰*۲۵*۶۰ |
۱۶.۵ کیلوگرم |
تعداد بلوکها داخل پالت
ظرفیت پالتها معمولاً براساس ابعاد و وزن استاندارد بلوکهای هبلکس طراحی میشود. بر این اساس حدود ۶۰ بلوک با ضخامت ۲۰ سانتیمتری در هر پالت جای میگیرند. دقت داشته باشید که هر چه ابعاد بلوکها بیشتر شود تعداد کمتری از بلوکها داخل پالت جای خواهند گرفت.
میزان دانسیته بلوک هبلکس
میزان دانسیته بلوک هبلکس را تنها در شرایطی میتوان تعیین کرد که کاملاً خشک باشد. وزن تقریبی هر بلوک هبلکس حدود ۵۸۰ کیلوگرم در هر مترمکعب است. وزن هر عدد آجر نیز تقریباً ۱۰ برابر بیشتر از هبلکس است. با وجود اینکه آجر وزن بسیار کمتری نسبت به سنگها دارد اما باز هم ۴.۶ برابر سنگینتر از هبلکس خواهد بود. پس میتوان نتیجه گرفت که حداقل وزن سنگ حدود ۱۰۰ برابر وزن هبلکس است.
میزان مقاومت فشاری
مقاومت فشاری نیز یکی دیگر از مشخصات بلوک هبلکس محسوب میشود که براساس تحقیقات انجام شده بین ۲ تا ۷ مگاپسکال خواهد بود. اندازهگیری مقاومت فشاری هبلکس توسط نمونههای مکعبی ۱۰ سانتیمتر انجام میشود.
جرم حجمی خشک
جرم حجمی خشک یا همان وزن مخصوص بلوک نیز از دیگر مشخصات فنی بلوک هبلکس محسوب میشود. این ویژگی تمامی خواص فیزیکی بلوک هبلکس را تحت تأثیر قرار میدهد و براساس نظر متخصصان، جرم حجمی تعیین شده برای بلوکهای هبلکس بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب است.
جمعشدگی ناشی از خشک شدن
جمع شدگی در اثر خشک شدن را میتوان بهدلیل اتوکلاو کردن بلوکها در دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد و فشار ۱۲ اتمسفر دانست. این فرآیند اگر به مدت ۱۲ ساعت طول بکشد با جمعشدگی کوتاه مدت و بلند مدت بتن مواجه میشوید. با طی این مراحل سیلیکات کلسیم به تدریج هیدراته میشود و خواص بتن در حالت پیشین باقی خواهد ماند.
عایق صوتی و حرارتی
بلوکهای هبلکس بهدلیل برخورداری از متریال درجهیک و ساختار متخلخل از عایق صوتی و حرارتی خوبی برخوردار هستند. عایق صوتی و حرارتی بلوک هبلکس را میتوان یکی از مشخصات مهم این بلوک دانست که رابطه مستقیمی با جرم حجمی آن دارد. به این صورت که با افزایش وزن مخصوص به مراتب هدایت حرارتی آن نیز بیشتر میشود.
خزش
خزش به معنی تغییر شکل بلوک در گذر زمان و در اثر بارهای وارده است. در شرایط معمولی تحت بار سرویس، مقدار خزش بتن هوادار با بتن معمولی تا حدودی مشابه یکدیگر خواهد بود.
میزان جذب آب
میزان جذب آب در بلوکهای هبلکس را میتوان حدود ۷۰ درصد دانست. رطوبت بیشاز ۳.۵ سانتیمتر در عمق این بلوک نفوذ نمیکند و با کاهش رطوبت محیط بهمرور زمان رطوبت بلوک نیز تا حد بسیاری کاهش پیدا میکند.
ویژگیها و مزایای بلوک هبلکس
بلوک هبلکس بهواسطه مزایا و ویژگیهای بیشماری که دارد محبوبیت بسیاری در میان سازندگان به دست آورده است. بههمینمنظور در ادامه به بیان مهمترین مزیتها و ویژگیهای این بلوک بتنی سبک میپردازیم:
- وزن بسیار سبک
- عایق حرارتی، صورتی و رطوبتی
- مقاومت بالا در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله
- حمل و نقل راحت
- سرعت بالا در اجرا
- مقاومت بالا در برابر حریق
- امکان سفارشی سازی
- صرفهجویی در هزینهها
- امکان بازیافت راحت
- دوستدار محیط زیست
- قابلیت سوراخکاری